Eläinlääkäripalvelut

HAMMASHOITO

Hammashoito on tärkeä osa lemmikin terveydenhuoltoa. Kissoille ja koirille suositellaan suun terveystarkastusta ainakin kerran vuodessa.

Klinikallamme on kattavat mahdollisuudet hammashoitoon ja -kirurgisiin toimenpiteisiin, joihin eläinlääkäri Erica Lindell suorittaa jatkuvaa täydentävää koulutusta.

Palveluihimme kuuluvat muun muassa suun terveystarkastukset, hampaiden poistot, suun röntgenkuvat sekä hammaskiven poisto ultraäänilaittella.

Kiillotamme lemmikkisi hampaat aina hammashoidon yhteydessä, jotta hammaskiveä ei kertyisi niin nopeasti uudelleen.

Kaikki operaatiot tehdään valvotussa inhalaatioanestesiassa.

KOTIKÄYNNIT

Meiltä saat tarvittaessa eläinlääkärin kotikäynnille, mutta siitä tulee sopia erikseen. Toimitamme myös koiran- tai kissanruokaa kotiovelle. Kotikäynneistä veloitetaan erillinen kotikäyntimaksu ja matkakorvauskulut.

TERVEYSTARKASTUS

Vetericassa lemmikillesi tehdään perusterveystarkastus jokaisen eläinlääkärikäynnin yhteydessä.

Suosittelemme myös, että tuot lemmikkisi vuosittain terveystarkastukseen. Muun muassa monet vakuutusyhtiöt vaativat lemmikille terveystodistuksen ennen vakuutuksen myöntämistä.

KIRURGIA

Suoritamme yleisimpiä kirurgisia toimenpiteitä, joita ovat muun muassa kastraatiot, sterilisaatiot, kasvainten poistot sekä päivystysaikana ilmenevät hätäleikkaukset (mm. vierasesine-leikkaukset, kohtutulehdukset, keisarinleikkaukset).

Leikkaukset tehdään inhalaatioanestesiassa ja potilasta valvotaan huolellisesti nykyaikaisten laitteiden avulla koko toimenpiteen ajan.

Leikkauksen jälkeen mahdollisesti ilmenevää kipuilua pyritään kontrolloimaan jokaiselle potilaalle yksilöllisesti suunnitellun kivunlievityksen avulla.

LABORATORIO

Laboratoriotuloksia tarvitaan apuna oikean diagnoosin tekemiseen. Pystymme määrittämään saman päivän aikana mm. veri- virtsa- iho- ja korvanäytteitä.

Klinikallamme on käytössä ensiluokkkaiset laboratoriolaitteet. Sololla saadaan määritettyä mm. koiran sekä kissan CRP:n ja lipaasin. Hemocuella saamme selväksi tulehdussoluarvon, hemoglobiinin sekä verensokerin. VetScan 2 -analysaattorillamme saamme tutkittua laajan verenkuvan, joka sisältää mm. maksa-, munuais-, sokeri-, haima-, proteiini- ja elektrolyyttiarvot.

Laajemmat verianalyysit ja patologiset näytteet lähetämme tapauskohtaisesti sekä kotimaisiin että ulkomaisiin sertifioituihin laboratorioihin.

Usein verinäytteiden ottoa varten tarvitaan 12 h paasto. Annamme klinikaltamme tarkemmat ohjeet näytteenottoa varten.

SISÄTAUDIT

Onko lemmikilläsi lämpöä tai onko se ruvennut juomaan normaalia enemmän?

Myös muut oireet kuten ripuli, apaattisuus ja oksentelu ovat syitä hakeutua eläinlääkäriin. Sisätautien tutkiminen saattaa vaatia esimerkiksi laboratorio- tai ultraäänitutkimuksia. Klinikallamme saamme tutkittua useimmat laboratorioarvot saman päivän aikana. Diagnostiikan apuna käytössämme on ultraäänilaite.

ULTRAÄÄNI

Klinikallamme tehdään vatsaontelon ultraäänitutkimuksia diagnostiikan apuvälineenä. Sitä käytetään muun muassa märkäkohdun poissulkemiseksi, virtsarakon tutkimuksissa ja tiineystarkastuksissa.